Eigen verklaring

Ben jij rijgeschikt?

Als chauffeur van een voertuig is het van essentieel belang dat je veilig en verantwoord kunt deelnemen aan het verkeer. Daarom is het noodzakelijk dat je voldoet aan de criteria om als geschikt te worden bevonden om te rijden door het CBR. Dit is niet alleen verstandig, maar ook een kwestie van respect voor je eigen veiligheid, die van je medepassagiers en alle andere weggebruikers.

Om te worden beoordeeld als geschikte bestuurder, wordt onder andere gekeken naar je fysieke en mentale gezondheid om een voertuig veilig te kunnen besturen. Het CBR bepaalt jouw rijgeschiktheid aan de hand van een reeks vragen over je gezondheidstoestand. Dit staat bekend als de ‘Eigen Verklaring’.

eigen verklaring

De ‘Eigen Verklaring’ Procedure bij het CBR

Om de ‘Eigen Verklaring’ in te vullen, dien je naar de officiële website van het CBR te gaan en in te loggen op je persoonlijke account. Daar moet je een formulier invullen betreffende je gezondheidstoestand en de bijbehorende kosten betalen via iDeal. Na het indienen zal het CBR je verklaring beoordelen en de resultaten per e-mail aan je terugkoppelen. Wil je meer informatie hierover? Bekijk dan de uitlegvideo op het officiële YouTube-kanaal van het CBR.

Zodra je te horen krijgt dat je geschikt bent om te rijden, kun je direct beginnen met het reserveren van je praktijkexamen bij het CBR. Dan is het slechts een kwestie van je praktijkexamen afleggen en je rijbewijs behalen!

Zullen wij terugbellen?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

google

Reviews

Wij zijn erg trots op al onze leerlingen die geslaagd zijn voor hun rijbewijs. Lees hieronder de ervaringen van de geslaagde leerlingen.

Logos
Call Now Button