Motorrijles Alkmaar

Motor rijbewijs halen? Volg nu je motor rijlessen bij onze motorrijschool in Alkmaar!

 • Betaling in Termijnen Mogelijk
 • Lessen Gericht op het Examen
 • Hoog Slagingspercentage
 • Instructeurs Beschikbaar van Beide Geslachten
 • Erkende Rijschool door het CBR
 • 8 Jaar Ervaring
 • Eerlijk Advies
 • Flexibele Planning: Lessen Beschikbaar in de Middag, Avond of Weekend

Meld je direct aan voor een vrijblijvende proef motorrijles in Alkmaar en ervaar het zelf!

Vraag vrijblijvend een proefles aan!

Vul de gevraagde gegevens in

Hidden
Logos

Wil je je motorrijbewijs in Alkmaar halen?

Motorrijbewijs halen bij onze motorrijschool in Alkmaar

Bij van Rijschool Alfabet in Alkmaar leer je veilig de weg op te gaan met de motor. Als motorrijder ben je een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan als automobilist. Onderdelen zoals zichtbaarheid en voertuig specifiek verkeersinzicht vormen daarom belangrijke aspecten van het motorrijbewijs. We hebben verschillende pakketten, perfect afgestemd op jouw wensen.

 • Betaling in Termijnen Mogelijk
 • Lessen Gericht op het Examen
 • Hoog Slagingspercentage

Haal snel je motorrijbewijs A1, A2 of A

Proef motorrijles in Alkmaar boeken bij Rijschool Alfabet

Wil je snel je motorrijbewijs halen? Dat kan bij ons! Heb je al een autorijbewijs, dan zul je makkelijker je motorrijbewijs halen. Tijdens de rijlessen word je gevolgd door een volgmotor/volgauto, die met je communiceert door middel van storingsvrije portofoons. Kleding, een helm en handschoenen regelen wij voor je. Met je motorrijbewijs krijg je er een zekere vrijheid bij. Iets voor jou? Probeer eens een proefles!

Motorrijbewijs halen Alkmaar
Motortheorie

Motortheorie

De eerste stap is theorie

Je kunt zelf studeren voor je theorie en je bij het CBR aanmelden voor het theorie-examen. Via onze webshop kan je online theorie cursus, theorieboeken en oefenexamens aanvragen.

Je kunt geen motorrijbewijs halen zonder theoriecertificaat, dus het is handig snel met de theorie te beginnen. Dat mag al vanaf je 17e. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Welke praktijk examens moet je halen?

AVB en AVD examen

Voertuigbeheersing (AVB): Je kunt zonder theoriecertificaat al wel beginnen met praktijklessen. In de eerste motorrijlessen beginnen we met de voertuigbeheersing. Je leert bijvoorbeeld goed remmen en sturen.

Verkeersdeelneming (AVD) : De laatste stap is het motorexamen verkeersdeelneming. Dit kun je het best vergelijken met het verkeersexamen voor je autorijbewijs. In een aantal lessen leren wij je alles over het deelnemen aan het verkeer op de motor.

Motorrijles Alkmaar

Onze ervaren instructeurs staan voor je klaar om je te begeleiden bij het behalen van je motorrijbewijs, met de nadruk op veiligheid, plezier en vertrouwen in het rijden. We delen allemaal een passie voor motorrijden en onze instructeurs zijn enthousiast om hun uitgebreide kennis met je te delen.

Bij ons draait alles om jouw leerproces. Met flexibele lessen en een persoonlijke aanpak zorgen we ervoor dat je op jouw eigen manier en tempo leert rijden. We leren je niet alleen de basisvaardigheden, maar ook defensief rijgedrag om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Wil je motorrijles volgen in Alkmaar? Voor de meest effectieve en efficiënte lesmethoden, en ervaren instructeurs ben je bij Rijschool Alfabet aan het juiste adres. We zijn al jarenlang dé toonaangevende rijschool in de regio Noord-Holland. Ben je geïnteresseerd in het aanmelden voor motorrijles in de omgeving van Alkmaar? Meld je dan aan voor een vrijblijvende proefles!

Motorrijles Alkmaar

Motorrijles pakketten

Bekijk onze scherp geprijsde rijlespakketten voor motorrijbewijs A, A1 & A2

Actie pakket motor

€1220

Pakket A

 • Geen wachttijden, snel starten
 • 100% Vrijblijvende proefrijles
 • 15 Rijlessen van 60 minuten
 • Inclusief AVB
 • Inclusief Praktijkexamen
 • Exclusief Online Theorie

Pakket B

€1706

Pakket B

 • Geen wachttijden, snel starten
 • 100% Vrijblijvende proefrijles
 • 24 Rijlessen van 60 minuten
 • Inclusief AVB
 • Inclusief Praktijkexamen
 • Exclusief Online Theorie

Pakket C

€2192

Pakket C

 • Geen wachttijden, snel starten
 • 100% Vrijblijvende proefrijles
 • 33 Rijlessen van 60 minuten
 • Inclusief AVB
 • Inclusief Praktijkexamen
 • Exclusief Online Theorie
motorrijlessen alkmaar

Motorrijlessen in Alkmaar

Ben je klaar om je motorrijbewijs te halen? Zin om heerlijk te cruisen in de zon, tussen het verkeer door naar je werk te rijden of lekker sportief over dijken te scheuren? Start dan nu met het behalen van je motorrijbewijs bij de motorrijschool in de regio Alkmaar!

Een degelijke opleiding legt de fundamenten voor een veilige toekomst op de weg als motorrijder. We beginnen de motoropleiding met een vrijblijvende proefles/intake. Tijdens deze motorrijles leggen we de basisprincipes uit van het bedienen en beheersen van de motor, en starten we met de eerste speciale manoeuvres. Zo krijg je al een duidelijk beeld van wat er uiteindelijk van je wordt verwacht.

 • Erkende Rijschool door het CBR
 • 8 Jaar Ervaring
 • Eerlijk Advies

Wij willen jou graag laten ervaren wat vrijheid, snelheid, buiten zijn en het gevoel van controle over je machine inhouden. De lessen worden gegeven in de omgeving van Alkmaar, jouw CBR Examengebied! Boek gemakkelijk online je proefles motorrijden bij Motorrijschool Alkmaar. Neem de eerste stap richting het behalen van jouw motorrijbewijs en vraag een proefles aan!

Met examengerichte motorrijlessen in Alkmaar snel je motorrijbewijs halen

Bij het behalen van je motorrijbewijs staan er twee praktijkexamens op de planning: het examen verkeersdeelneming op de weg (AVD) en het examen voertuigbeheersing op een afgesloten terrein (AVB). De duur van deze examens is respectievelijk 20 en 35 minuten.

De motoropleiding is opgebouwd uit verschillende stappen, waarbij alle aspecten van het motorrijden in een logische volgorde worden behandeld. We zorgen ervoor dat je goed, gestructureerd en veilig wordt voorbereid op jouw deelname aan het verkeer. Je krijgt les van een ervaren motorrijder, die je altijd op de motor zal begeleiden.

Wil je snel je motorrijbewijs categorie A behalen? Wij leggen alles duidelijk uit en zorgen voor een ontspannen en plezierige sfeer. Bij ons staat persoonlijke begeleiding, veiligheid en kwaliteit voorop tijdens het behalen van jouw motorrijbewijs. Stap voor stap, met oplopende moeilijkheidsgraad, begeleiden we je naar het leukste rijbewijs dat je kunt halen!

motorrijlessen alkmaar
motorrijbewijs alkmaar

Categorie en leeftijd bij motorrijbewijs

Stap in de wereld van motorrijden met Rijschool Alfabet in Alkmaar! Voordat je de weg op gaat, is de eerste halte het behalen van je theoriecertificaat A. Als je nog geen rijbewijs B hebt, is dit een cruciale stap die je moet zetten voordat je aan je eerste motorrijles begint. Heb je al wel een rijbewijs? Dan kun je tijdens je praktijklessen je theorie behalen.

Welk motorrijbewijs past het beste bij jou? Bij Rijschool Alfabet in Alkmaar bieden we drie verschillende soorten motorrijbewijzen aan, elk met hun eigen leeftijdseisen en voorwaarden. Hieronder vind je een overzicht:

 • Rijbewijs A1: Voor lichte motoren met een cilinderinhoud tot 125 cc en een maximaal vermogen van 11 kW. Je kunt het theorie-examen afleggen vanaf 17 jaar, beginnen met rijlessen vanaf 17 jaar en praktijkexamens afleggen vanaf 18 jaar.
 • Rijbewijs A2: Voor middelzware motoren met een maximaal vermogen van 35 kW. Je kunt beginnen met rijlessen vanaf 20 jaar en praktijkexamens afleggen vanaf 20 jaar.
 • Rijbewijs A: Voor zware motoren met onbeperkt vermogen. Je kunt beginnen met rijlessen vanaf 21 jaar en praktijkexamens afleggen vanaf 24 jaar.

*Rijbewijs A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Deze code vervalt na 2 jaar of als je 24 wordt, waardoor je volledige rijbevoegdheid wordt.

Meer informatie

Hieronder vind je meer informatie en de losse modules

Losse modules voor motorrijlessen

Losse les: Als je op het moment geen pakket wil of kan nemen. Een losse les kost €56,- 

AVB examen: Het voertuigbeheersing examen €155,- 

CBR Praktijkexamen AVD : Het verkeersdeelname examen – €255,- 

Onlinetheorie: Als je op het moment geen pakket wil of kan nemen – €50,- 

Hoe lang is een pakket geldig

Een rijles pakket is 1 jaar geldig. Het is mogelijk binnen deze periode de rijopleiding tijdelijk te onderbreken. De leerling dient dit bij de instructeur kenbaar te maken. In het geval dat de rijopleiding wordt onderbroken, zonder opgave van reden en er gedurende een periode van 12 maanden geen enkel contact is geweest, komt het pakket te vervallen. Er kan dan geen aanspraak meer worden gemaakt op het pakket noch op restitutie daarvan.

Heb ik een 'eigen', vaste instructeur?

Ja, je krijgt steeds dezelfde instructeur dat is ter bevordering van jou rijlessen en communicatie goed te laten verlopen. Op deze manier heeft de instructeur een goed overzicht over de bevordering en leergang van je rijopleiding.

Doe ik praktijkexamen op dezelfde motor als waarmee ik les heb gehad?

Ja, tijdens het praktijk examen rij op dezelfde les motor. Doordat je vele les uren op dezelfde motor gevolgd hebt, bouw je natuurlijk gevoel en gewenning op. Wat je extra zekerheid geeft op je rijexamen.

Moet je een pakket in 1 keer betalen?

Ja, onze motor lespakketten kunnen in een keer worden voldaan, ook is het mogelijk om rente vrij een pakket in 3 keer af te betalen. Voor je examen datum moet het pakket afbetaald zijn anders gaat je examen niet door.

Zullen wij terugbellen?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

google

Reviews

Wij zijn erg trots op al onze leerlingen die geslaagd zijn voor hun rijbewijs. Lees hieronder de ervaringen van de geslaagde leerlingen.

Call Now Button