Praktijkexamen bij het CBR

Het Praktijkexamen van het CBR

Ben je eindelijk aan de beurt voor het praktijkexamen bij het CBR? Wij begrijpen als geen ander hoe zenuwslopend dit kan zijn. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, is het belangrijk om op tijd aanwezig te zijn. Een handige tip die wij bij Rijopleiding Expert vaak aan onze leerlingen geven, is om vlak voor het praktijkexamen nog een rijles te volgen.

Op die manier ben je alvast ‘opgewarmd’ en kun je wat van de spanning kwijtraken. Samen met je rijinstructeur kun je dan nog eens alle onderdelen doornemen die tijdens het examen aan bod zullen komen.

praktijkexamen CBR

De Examinator

Voor aanvang van het praktijkexamen bij het CBR, zal de examinator je verschillende vragen stellen over technische aspecten van de auto, zoals de locatie van de olietank en de toegestane profieldiepte van de banden.

Ook kan hij je vragen om het kenteken van een auto die op afstand staat af te lezen, om te controleren of je goed kunt zien. Deze onderdelen kun je prima vooraf bespreken met je rijinstructeur. Maak je geen zorgen, de vragen zijn over het algemeen niet moeilijk te beantwoorden! Het praktijkexamen duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.

Benodigdheden voor het Praktijkexamen

Vergeet niet om bij het afleggen van een examen bij het CBR altijd een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Dit kan een identiteitskaart, verblijfsvergunning of paspoort zijn. Ook moet je de officiële uitnodiging voor het examen meenemen, aangezien het CBR hierom zal vragen en je jezelf eerst moet identificeren.

Zorg er ook voor dat je op tijd bent! Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, gebeurt het toch regelmatig dat leerlingen te laat komen en daardoor hun praktijkexamen bij het CBR moeten annuleren, wat ook leidt tot verlies van de examenkosten. Voor extra zekerheid kun je ook contact opnemen met je rijschool en rijinstructeur over hoe je je optimaal kunt voorbereiden op het praktijkexamen.

Benodigdheden voor het Praktijkexamen

Zullen wij terugbellen?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

google

Reviews

Wij zijn erg trots op al onze leerlingen die geslaagd zijn voor hun rijbewijs. Lees hieronder de ervaringen van de geslaagde leerlingen.

Logos
Call Now Button