Theorie examen doen

Klaar voor het Theorie-examen?

Een grondige voorbereiding op het CBR theorie-examen is van cruciaal belang, aangezien dit examen verplicht is voor het behalen van je rijbewijs. Voor het autorijbewijs dien je namelijk twee examens af te leggen: een theorie-examen en een praktijkexamen.

Je kunt zelfstandig je voorbereiden op het theorie-examen met een online theoriecursus van Rijschool Alfabet.

Onderschat de voorbereiding op het theorie-examen niet, aangezien elk examen verschillende vragen en onderdelen bevat! Op de website van het CBR kun je aanvullende informatie over het theorie-examen vinden.

Theorie examen doen
meenemen naar examen cbr

Wat moet je meenemen naar het examen?

Allereerst is het raadzaam om te controleren of je theorie-examen is geboekt. Dit kun je bijvoorbeeld controleren door te kijken of je een bevestigingsmail hebt ontvangen van je rijschool of het CBR. Als je twijfelt, bel dan gerust het CBR om te verifiëren of je daadwerkelijk bent geregistreerd voor de betreffende datum en tijd van het theorie-examen.

Daarnaast is het van essentieel belang dat je een geldig identiteitsbewijs meeneemt, zoals een identiteitskaart, verblijfsvergunning of paspoort. Zorg er ook voor dat je het reserveringsnummer bij de hand hebt wanneer je naar het examencentrum van het CBR gaat, dit zal worden gevraagd! Aarzel niet om dit te bespreken en contact op te nemen met je rijschool en rijinstructeur, zodat je goed geïnformeerd bent over een optimale voorbereiding.

Naar het Examencentrum van het CBR

Als eerste en vanzelfsprekende tip: wees op tijd! Dit lijkt misschien evident, maar het gebeurt vaak genoeg dat examenkandidaten op het laatste moment arriveren of zelfs te laat zijn, waardoor ze soms zelfs geweigerd worden voor het examen! Zorg er dus voor dat je ruim op tijd aanwezig bent bij het examencentrum van het CBR.

Bij de aanmeldzuil moet je jezelf registreren en identificeren, zodat men kan controleren of je daadwerkelijk geregistreerd staat voor een examen. Hier wordt gecontroleerd of je een geldig identiteitsbewijs en reserveringsnummer bij je hebt. Het is raadzaam om je tas en jas bijvoorbeeld op te bergen in een kluisje. Na het examen ontvang je binnen 24 uur je uitslag via e-mail. Alvast gefeliciteerd!

Zullen wij terugbellen?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

google

Reviews

Wij zijn erg trots op al onze leerlingen die geslaagd zijn voor hun rijbewijs. Lees hieronder de ervaringen van de geslaagde leerlingen.

Logos
Call Now Button