Theoriecursus

Belang van een online theoriecursus

Voordat je het theorie-examen aflegt, is het cruciaal dat je de theorie goed begrijpt. Dit examen toetst of je de vereiste kennis hebt om veilig auto te rijden, motor te rijden of op een scooter/bromfiets te rijden. Ongeveer de helft van de kandidaten slaagt de eerste keer voor het theorie-examen.

Zorg er daarom voor dat jij meteen slaagt en bereid je goed voor op het auto-, motor- of bromfiets/scooter theorie-examen. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook geld. Begin dus op tijd met leren, want dat kan je veel rijlessen besparen.

 • In je eigen tempo
 • Echte examenvragen
 • Hoog slagingspercentage

Wil je weten hoe het echte CBR-examen werkt en eruitziet? Je kunt een simulatie van een theorie-examen doen om hier achter te komen. Dit geeft je een idee van de examenomgeving en de volgorde van het examen. Het is de perfecte manier om je voor te bereiden op het theorie-examen!

Onze cursus is helemaal bijgewerkt met de nieuwste CBR-examenvragen en is samengesteld door onze ervaren vakdocenten. Of je nu kiest voor auto-, motor- of scootertheorie, met onze online theoriecursus ben je verzekerd van een volledige en betrouwbare voorbereiding op je CBR-theorie-examen. Dus wacht niet langer!

Online theoriecursus
Online theorie cursus

Leer en oefen voor je theorie-examen, met de beste online theorie cursus!

Wil je de theorie leren zonder urenlang in boeken te moeten duiken? Dan is onze online videocursus precies wat je nodig hebt! Oefen je examens gemakkelijk online, waar je ook bent, op je computer, laptop, tablet of smartphone.

Bij ons kun je terecht voor het auto-, motor- en bromfiets theorie-examen. Onze cursus omvat alle onderdelen van het CBR-examen, inclusief de vragen én antwoorden die je nodig hebt om in één keer te slagen.

Onze online theoriecursus bereidt je perfect voor op het CBR-examen voor scooter, motor en auto. We gebruiken vragen die sterk lijken op die van het echte examen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Bij elke vraag ontvang je een duidelijke uitleg, zodat je exact begrijpt waarom een antwoord correct of incorrect is. De uitleg is helder, interessant en zorgt ervoor dat je de lesstof goed onthoudt.

Wil je je concentreren op een specifiek onderdeel? Geen probleem! Onze vragen zijn gegroepeerd per CBR-examenonderdeel, waardoor je gericht kunt oefenen waar nodig. Bovendien regelen wij ook het theorie-examen voor je, waardoor we de snelste route naar je theoriecertificaat bieden. En vergeet niet: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt!

Theoriecursus

Online theoriecursus voor auto, motor of brommer.

Auto theorie cursus online

Auto theorie cursus online

Het is slim om het CBR theorie-examen te doen vóór of aan het begin van je rijopleiding. Je hebt namelijk de theoretische kennis nodig in de praktijk, bijvoorbeeld voor het begrijpen van verkeersborden en voorrangsregels. Als je de theorie goed kent, zul je merken dat je praktijklessen efficiënter verlopen en dat je vaak sneller slaagt voor je rijbewijs (met minder rijlessen, dus goedkoper).

In onze auto theorie cursus online kom je verschillende onderwerpen tegen die belangrijk zijn voor het behalen van je theorie-examen. Denk aan onderwerpen zoals voertuigcontrole, gevaarherkenning, voorrangsregels, kruispunten, inhalen, rotondes, tunnels, overwegen, parkeren, stilstaan, verlichting, aanhangwagens, en nog veel meer!

Dit is een volledige en handige online auto theorie cursus die je kunt bekijken waar en wanneer je maar wilt. De cursus is echt heel uitgebreid en bevat duidelijke video’s en animaties. Alles is in de stijl van het CBR. De soorten vragen en afbeeldingen zijn bijna identiek.

Onze cursus biedt een leerzame én leuke manier om de autotheorie te leren. Denk je dat je genoeg kennis hebt? Dan kun je zelfs echte CBR-oefenexamens proberen. Als je de autotheorie goed leert, ga je goed voorbereid het examen in. Bijna al onze leerlingen zijn in één keer geslaagd!

Motor theorie online cursus

Heb je moeite met het leren van je motortheorie? Kies dan voor onze unieke aanpak en bereid je optimaal voor op het CBR-examen. Met onze online cursus voor het motor theorie-examen zorgen we ervoor dat alle belangrijke informatie goed blijft hangen, zodat je met vertrouwen het examen tegemoet gaat.

In onze motor theorie online cursus kom je verschillende onderwerpen tegen die belangrijk zijn voor het behalen van je theorie-examen. Denk aan onderwerpen zoals wetgeving, verkeerstekens, voorrangsregels, verkeersinzicht, afslaan, inhalen, parkeren, verlichting, en nog veel meer!

Tijdens onze cursus behandelen we alle belangrijke onderdelen van de motortheorie, zodat je goed voorbereid bent op het theorie-examen. We beginnen met een duidelijke uitleg van de theorie en belangrijke verkeersregels. Daarna ga je aan de slag met oefenvragen die lijken op die van het CBR-examen. Zo krijg je een goed idee van hoe de vragen gesteld worden en wat je kunt verwachten tijdens het examen. Door deze oefeningen te doen, vergroot je je kans om in één keer te slagen.

Motor theorie online cursus
Online cursus theorie brommer

Online cursus theorie brommer

Wil je oefenen voor je scooter theorie-examen, maar heb je geen zin om in de boeken te duiken? Dan is onze online cursus voor scooter theorie perfect voor jou! We bieden je een leuke en leerzame manier om te studeren voor je theorie brommer. Je kunt bij ons oefenexamens maken voor het bromfiets theorie-examen op je computer, laptop, tablet of smartphone, op het moment dat het jou uitkomt. Onze cursus omvat alle onderdelen van het CBR-examen, met de vragen én antwoorden die je nodig hebt om in één keer te slagen voor je scootertheorie-examen!

We hebben een ruime selectie proefexamens voor je beschikbaar online. Omdat we nauw samenwerken met het CBR, kun je erop vertrouwen dat deze examens volledig zijn afgestemd op wat je kunt verwachten tijdens je echte examen. Oefenen bij ons is dus de ideale manier om je goed voor te bereiden. In duidelijke, beknopte lessen leer je de regels en kom je allerlei verkeerssituaties tegen.

Het online oefenen van scooter theorie is een bewezen effectieve methode om met je studie aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je ook een boek aanschaffen, maar dat is duur en gebruik je waarschijnlijk niet meer nadat je je examen hebt gehaald. Een andere optie is het volgen van een cursus bij een rijschool, maar dat is nog duurder en bovendien onhandig omdat je op vaste tijden naar de rijschool moet voor de les. Het is veel handiger om gewoon achter je laptop, smartphone of tablet te gaan zitten en daar te studeren wanneer je maar wilt, waar je maar wilt.

Je theorie online oefenen met onze cursus

Wil je je voorbereiden op het theorie-examen? Om er zeker van te zijn dat je klaar bent voor alle vragen die tijdens je theorie-examen gesteld kunnen worden, is het belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met voorbereiden. Veel mensen onderschatten het theorie-examen en dat kan ervoor zorgen dat je zakt. Wil je online oefenen voor je theorie-examen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We bieden je de mogelijkheid om een theoriecursus te volgen, zodat je meer kans hebt om te slagen.

 • Scherpe tarieven
 • Leren met verschillende toestellen mogelijk
 • Online theorie oefenen waar je maar wilt

Tijdens onze theoriecursus leer je alles wat je moet weten! Je kennis van rijvaardigheid wordt op de ultieme proef gesteld tijdens het CBR-examen. Deze vragen behandelen verschillende thema’s, van veiligheid en gezondheid tot verschillende wegen en verkeersborden. De theoriecursus bestaat, net als het theorie-examen, uit diverse onderdelen en oefenvragen van het CBR. Het is belangrijk om eerst de theorie goed onder de knie te krijgen voordat je klaar bent voor het examen. Rijschool Alfabet bereidt je voor op het theorie-examen!

theorie oefenen
online theorie oefenexamens

Online theorie oefenen met echte theorie vragen en oefenexamens

Wil je weten hoe je ervoor staat met duidelijke oefenexamens voor je theorie examen? Dat is echt aan te raden! Je zult namelijk zelfverzekerder worden in de onderwerpen waar je goed voor hebt gestudeerd en je zult je bewust worden van eventuele verbeterpunten. Met onze online cursus kun je oefenen voor je theorie examen met behulp van een videocursus en oefenexamens waarin alle verkeersregels van de CBR onderdelen worden behandeld!

 • Up-to-date oefenvragen
 • Analyse van de gemaakte fouten
 • Examengerichte online theorie cursus

Naast het kennen van de inhoud van theorie examens, is het ook belangrijk om vertrouwd te zijn met de verschillende manieren waarop de vragen gesteld kunnen worden. Onze theorie oefenexamens zullen je daarbij helpen. Zo ben jij helemaal voorbereid op het theorie examen voor de auto, bromfiets of motor.

Je kunt de oefenexamens maken op je computer, laptop, tablet of smartphone. Onze theoriecursus is dus overal beschikbaar. Zo kun je zelf bepalen waar en wanneer je gaat studeren.

Veelgestelde vragen over theorie

Wat moet je meenemen naar je theorie-examen?

Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt en vergeet niet het reserveringsnummer mee te nemen. Dit nummer ontvang je per e-mail of in een brief van het CBR of je instructeur nadat het examen is gereserveerd.

Hoelang duurt het theorie-examen?

Het theorie-examen duurt normaal gesproken maximaal 30 minuten, tenzij je bijvoorbeeld extra tijd hebt gekregen. In dat geval heb je maximaal 45 minuten de tijd. Zorg ervoor dat je op tijd bij het CBR aanwezig bent.

Hoelang is mijn theoriecertificaat geldig?

Als je slaagt voor je theorie-examen, is deze uitslag maximaal 1,5 jaar geldig. Dat betekent dat je binnen anderhalf jaar na het behalen van je theorie-examen je praktijkexamen moet afleggen. Als je dit niet doet, zul je opnieuw het theorie-examen moeten afleggen.

Op welke leeftijd mag je je scootertheorie doen?

Je kunt al vanaf 15,5 jaar oud je scootertheorie-examen afleggen bij het CBR.  Als je slaagt, kan je op je 16e direct al beginnen met scooter rijlessen!

Uit hoeveel vragen bestaat het scooter theorie-examen?

Het scootertheorie-examen bestaat uit in totaal 52 vragen, waarvan 50 echte vragen zijn en 2 testvragen. Om te slagen, moet je minimaal 44 vragen correct beantwoorden. Zoals je kunt zien, is het niet zo eenvoudig om te slagen. Een grondige voorbereiding is essentieel!

Hoe oud moet je zijn voor auto theorie?

Vanaf je 16e mag je beginnen met het afleggen van het theorie-examen. Ben je zestien en een half jaar oud? Dan kun je beginnen met praktijklessen en zelfs een tussentijdse toets afleggen. Je kunt ook al op deze leeftijd een begeleiderspas voor 2toDrive aanvragen. 

Wat omvat het theorie-examen voor de auto?

Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit in totaal 65 vragen, verdeeld over de volgende categorieën:

 • Gevaarherkenning (25 vragen)
 • Wet- en regelgeving (30 vragen)
 • Verkeersinzicht (10 vragen)

Wat is de leeftijd voor motor theorie-examen afleggen?

Vanaf zeventien jaar mag je al beginnen met het afleggen van het theorie-examen. Als je dit theorie-examen hebt gehaald, mag je beginnen met rijlessen. Vanaf je achttiende kun je praktijkexamen doen om je rijbewijs voor de lichte motor (A1) te halen. 

Hoe gaat het motor theorie-examen in zijn werk?

Het motor theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Deze vragen omvatten ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waarbij je zelf een getal moet invullen. Ze worden gesteld op basis van verkeerssituaties. Stel je voor dat jij de bestuurder bent van de motor die je op de afbeelding ziet naast de vraag. Het motor theorie-examen test je kennis van verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek.

Zullen wij terugbellen?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

google

Reviews

Wij zijn erg trots op al onze leerlingen die geslaagd zijn voor hun rijbewijs. Lees hieronder de ervaringen van de geslaagde leerlingen.

Call Now Button